Tanie loty do Neapolu z Polski

już od 322 PLN

Wylot
Powrót
Sprawdź promocje na loty :
zWarszawy
od322 PLN
zPoznania
od580 PLN
zWrocławia
od625 PLN
zKatowic
od738 PLN
zKrakowa
od780 PLN
zRzeszowa
od799 PLN
zGdańska
od1645 PLN
zBydgoszczy
zZielonej Góry
Najtańsze loty do Neapolu są obecnie z Warszawy, Poznania i Wrocławia.
 
Ceny tanich lotów z Polski do Neapolu w kwietniu zaczynają się od 322 PLN za połączenie tam i z powrotem. Jest to oczywiście najniższa możliwa cena, dostępna tylko w wybranych datach. Na wybranej trasie Polska Neapol, tanie loty możesz zarezerwować wybierając wylot 23 kwiecień 2024 r. Na powrót z Neapolu najlepiej wybrać 29 kwiecień 2024 r. Ceny lotów zmieniają się z godziny na godzinę. Bilety lotnicze Polska Neapol warto rezerwować jak najwcześniej.
 
Bilety z Polski do Neapolu w dobrej cenie można kupić wybierając loty liniami lotniczymi Wizz Air i Lufthansa. Tanie loty Polska Neapol są obecnie z Warszawy. Najtańsze połączenia lotnicze z Warszawy do Neapolu oferują linie: Wizz Air.
 
W naszym serwisie dane o połączeniach lotniczych zbierane są z wielu różnych systemów rezerwacyjnych. Umożliwia to wyszukanie połączenia lotniczego do Neapolu z dowolnego miasta lub kraju, bez konieczności szczegółowego określania lotniska wylotu i przylotu. Bluesky.pl to najlepsza wyszukiwarka tanich lotów z Polski do Neapolu. Pamiętaj, że oprócz połączeń do Neapolu zawsze warto sprawdzić czy bilety lotnicze Polska Włochy nie będą tańsze, gdy wybierzesz inne lotnisko docelowe niż Neapol. Podane ceny są orientacyjne.
 
Neapol większości osób kojarzy się przede wszystkim z dwiema rzeczami – mnogością imponujących zabytków i doskonałym jedzeniem. I słusznie! Podczas pobytu na południu Półwyspu Apenińskiego żal byłoby nie skosztować najlepszej włoskiej kuchni i nie zobaczyć Pałacu Królewskiego czy dworu Castel Nuovo. Na neapolskich stołach oczywiście królują makarony: spaghetti, ziti, cermicelli, parciatell… Najczęściej podawane są z pomidorowym sosem pummarola. Miejscowa kuchnia bogata jest w warzywa – mieszkańcy Neapolu znają wiele odmian i sposobów przygotowania papryki, bakłażanów, szpinaku czy cukinii. Oczywiście nieodłączny atrybut każdej tradycyjnej poprawy to duża ilość czosnku oraz oliwy. W odróżnieniu od innych rejonów Italii, spożywa się tutaj o wiele mniej mięsa, stąd przydomek mieszkańców – mangia foglie, czyli jedzący liście.
 
Warty zobaczenia jest górujący nad metropolią, wciąż aktywny, Wezuwiusz. Choć u wielu przyjezdnych jego majestatyczny wygląd wywołuje gęsią skórkę, to trzeba przyznać, że wulkan dodaje miastu charakteru. Nie można zapominać i o samych Neapolitańczykach, którzy są typowymi, otwartymi i głośnymi Włochami. Ich niezwykła osobowość bez wątpienia ubarwi Twój pobyt w ich ojczyźnie. Krótko mówiąc – decydując się na wyjazd do Włoch, nie można w żadnym wypadku pominąć Neapolu, bo to miasto, którego nie sposób zapomnieć.