Tanie loty do Lyon z Polski w styczniu

 _s-_month_year_seo_-s_  _s-_month_year_seo_to_-s_ 61 626 20 20

01 sty 1970
01 sty 1970
Sprawdź promocje na loty :
Ceny lotów zmieniają się z godziny na godzinę. Bilety lotnicze Polska Lyon warto rezerwować jak najwcześniej.
 
W naszym serwisie dane o połączeniach lotniczych zbierane są z wielu różnych systemów rezerwacyjnych. Umożliwia to wyszukanie połączenia lotniczego do Lyon z dowolnego miasta lub kraju, bez konieczności szczegółowego określania lotniska wylotu i przylotu. Bluesky.pl to najlepsza wyszukiwarka tanich lotów z Polski do Lyon. Pamiętaj, że oprócz połączeń do Lyon zawsze warto sprawdzić czy bilety lotnicze Polska Francja nie będą tańsze, gdy wybierzesz inne lotnisko docelowe niż Lyon. Podane ceny są orientacyjne.
 
Europejczykom Francja kojarzy się przede wszystkim z Paryżem. Jednak sami Francuzi twierdzą, że prawdziwa Francja zaczyna się poza granicami ich kosmopolitycznej stolicy. Jednym z ciekawszych miast jest położony malowniczo nad Rodanem i Soaną Lyon. Jest to trzecie pod względem wielkości miasto Francji i stolica regionu Rodan-Alpy.
 
Lyon założyli jeszcze Rzymianie. W średniowieczu miasto przechodziło z rąk do rąk, a od początku XIV wieku po dziś dzień należy do Francji. Na przestrzeni wieków Lyon zasłynął jako znaczący ośrodek handlowy i przemysłowy. Turystów zainteresować może zabytkowa zabudowa. Przecięte przez rzeki miasto spinają mosty, a na zabytkową starówkę dostać się można podziemnymi pasażami. W Lyonie nie brakuje ciekawych muzeów. Jednym z bardziej znanych jest Musée Historique de Tissus z imponującymi zbiorami tkanin i gobelinów, poświęcone przemysłowi tekstylnemu. Interesujące są też Muzeum Marionetek oraz Muzeum Braci Lumière, bo to właśnie w Lyonie narodziła się kinematografia i nakręcono pierwszy film.
 
Lyon warto odwiedzić z jeszcze jednego powodu – regionalnej kuchni. W mieście nie brakuje ekskluzywnych restauracji, same posiłki przygotowuje się z namaszczeniem i celebruje. Właśnie dlatego Lyon uznany został za niekoronowaną stolicę kulinarną Francji.